ecas_tomaten.jpg

Per 1 januari 2017 is het nieuwe certificatiereglement van MPS-ECAS van kracht. De belangrijkste aanvulling is gedaan onder artikel 5.2.9 waarin is opgenomen hoe te handelen bij het terughalen van producten. Daarnaast zijn er enkele tekstuele aanpassingen doorgevoerd om het reglement beter te laten aansluiten bij internationaal geaccepteerde standaarden.

Door miscommunicatie is dit bericht niet eerder opgenomen in eerdere berichtgeving.

MPS-ECAS is in verband met uitbreiding van de activiteiten en de sterk groeiende vraag naar voedselveiligheidscertificaten op zoek naar een

Auditor Voedselveiligheid (Fulltime)

Hoewel de werkzaamheden zich met name bevinden in het westen van Nederland, ben je als Auditor Voedselveiligheid veel onderweg en ga je flexibel om met werktijden, evenals werken buiten de eigen regio. Daarnaast zorg je o.a. voor de administratieve verwerking van je bevindingen. Je zorgt dat je continu op de hoogte bent van relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Je bent stressbestendig en beschikt over ruime kennis van kwaliteitssystemen, ondermeer in relatie tot voedselveiligheid. Bovendien ben je communicatief vaardig, zelfstandig en heb je voldoende empathisch vermogen om klantgericht te werken. Je voert je activiteiten integer en accuraat uit en bent innovatief en organisatorisch sterk.

De functie-eisen
  • Afgeronde opleiding HAS levensmiddelentechnologie of gelijkwaardige opleiding.
  • IRCA LA kwalificatie.
  • Minimaal drie jaar werkervaring in de groente-, fruit-, of sierteeltsector, bijvoorbeeld in een Operationele en/of Quality Assurance of Quality Control functie, als Consultant of als Voorlichter, waardoor er kennis is van managementprincipes, kwaliteitssystemen en -processen in de agri- en foodsector.
  • Ervaring als Auditor.
  • Kennis van managementsystemen op het gebied van kwaliteit en voedsel (bijv. BRC, HACCP, IFS, FSSC22000, ISO22000, QS of GLOBALG.A.P.).
  • Goede kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift. Kennis van andere talen is een pre.
  • Het is flexibele functie waarbij je veel onderweg bent.

Ons aanbod
De geschikte kandidaat wacht een verantwoordelijke functie binnen een professionele organisatie. De prima primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier op afgesteld waarbij het salaris afhankelijk is van de werkervaring die je hebt. Bij deze functie krijg je een laptop en mobiele telefoon in gebruik en afhankelijk van het aantal arbeidsuren een lease auto.

Ben jij onze nieuwe auditor?
Ben je nu enthousiast geworden over deze functie, voldoe je aan de gestelde eisen en ben je graag op pad? Stuur dan jouw sollicitatie met CV naar:

Reageren
Wil je meer weten over de functie? Bel dan Niek Nielen, Teamleider Certificatie, 06 – 5341 8211 of Jacques Wolbert, Directeur, 06 - 5103 94 13.
Werk je bij voorkeur op freelance basis?
Ook dan zien wij jouw reactie met interesse tegemoet via .


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

MPS-ECAS neemt weer opdrachten aan om IFS certificaten te auditen.matthijs vd Brand

Dit was enige tijd niet mogelijk vanwege het ontbreken van een gediplomeerde auditor bij het team van MPS-ECAS. Intussen heeft Mathijs van den Brand (foto) zijn het IFS examen met goed gevolg heeft afgelegd. Naast IFS-Food kan hij nu ook IFS-Broker audits uitvoeren.
Brokers zijn handelsbedrijven en importeurs, zonder eigen logistiek en opslag. Het doel van de IFS-Broker is het aantoonbaar te maken van een geschikte leverancierskeuze en beheersing van risico’s in de ingekochte materialen.

Op zo’n kort mogelijke termijn hoopt MPS-ECAS nog een gekwalificeerde in het team te hebben die IFS audits kan uitvoeren. Bovendien kan dan de dienstverlening voor IFS-Logistics ook weer opgepakt worden.

Vragen kunt u stellen aan de certificatiemanager, Jules Rojer, email:

Hier treft u de MPS-ECAS tarievenlijst aan.