Schemas
Overige
Vertaalprioriteit
Registratieomgeving MPS-ABC
Customer portal

Ik heb hulp nodig bij MPS-GAP en/of MPS-SQ, wat kan ik doen?

Wanneer u hulp nodig heeft bij MPS-GAP en/of MPS-SQ dan kunt u via het Customer Portal het digitale handboek aanvragen. U vult dit formulier in en het handboek wordt voor u klaargezet. Houd er rekening mee dat de kosten voor dit handboek jaarlijks 175 euro (exclusief btw) bedragen. Het is ook mogelijk contact op te nemen met Sandy van Ruijven voor begeleiding bij het invullen van het handboek. U kunt haar bereiken via +31 6 201 344 69 of s.vanruijven@dlvge.nl.

Hoe weet ik welk certificaat op mij van toepassing is?

Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een certificaat, is het uiteraard altijd mogelijk om een afspraak te maken waarin wij u verder kunnen informeren over de te nemen stappen. U kunt hiervoor contact opnemen met Raymond Scheepens.

Wat is MPS-Socially Qualified (MPS-SQ)?

Met het MPS-Socially Qualified (SQ) certificaat toont u aan dat uw bedrijf voldoet aan de (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Zeker nu internationale supermarktketens zich, naast milieueisen, steeds vaker focussen op de sociale aspecten van uw bedrijfsvoering is MPS-SQ een goede aanvulling op MPS-ABC.

Wat is MPS-GAP?

MPS-GAP is een certificatieschema dat ingaat op traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne binnen uw bedrijf. Door middel van het samenstellen van een handboek en het implementeren van praktische eisen op uw bedrijf, kunt u aantonen dat u voldoet aan de eisen van het MPS-GAP certificatieschema. Zodra u het MPS-GAP certificaat behaalt, krijgt u een GGN-nummer toegekend dat in het MPS-Customer Portal en ook in de GLOBALG.A.P.-database zichtbaar wordt.

Wat is MPS-ProductProof?

Een afnemer kan om bewijs vragen dat een bepaald middel niet is gebruikt in de teelt. Met behulp van registratie van gewasbescherming binnen 24 uur en onafhankelijke monsternames wordt aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt. MPS-ProductProof is een toevoeging op MPS-ABC.

Waar vind ik de lijst met de milieuclusters?

De lijst met milieuclusters vindt u in de documenten-database.