Schemas
Overige
Vertaalprioriteit
Registratieomgeving MPS-ABC
Customer portal

Hoe log ik in?

Om in te loggen klikt u rechtsboven op onze website op ‘Log in’ en vervolgens op ‘Customer portal. De gebruikersnaam is altijd uw e-mailadres. Als dit de eerste keer is dat u inlogt of als u het wachtwoord bent vergeten, kunt via ‘wachtwoord opvragen’ een wachtwoord aanmaken.

Wanneer moet ik een CDG certificaat bezitten?

De overheid heeft het definitieve Besluit om het CDG certificatieschema algemeen verbindend te verklaren op maandag 3 augustus 2009 gepubliceerd in de Staatscourant. Vanaf 1 januari 2010 dienen alle bedrijven die professionele gewasbeschermingsmiddelen op de markt brengen (zie vrijstellingen) in het bezit te zijn van een geldig CDG certificaat én te zijn aangemeld bij de Stichting CDG.

Bestaan er ook vrijstellingen?

Ja. Vrijgesteld zijn producenten van gewasbeschermingsmiddelen (toelatingshouders) die gewasbeschermingsmiddelen afleveren aan distributeurs én producenten die middelen afleveren aan professionele gebruikers met het oog op zaadbehandeling of zaadontsmetting door die gebruikers zelf. Tenslotte zijn loonwerkers, die beschikken over een geldig certificaat Voedselkwaliteit Loonwerk (VKL-G), met de extra module handel en niet meer dan 1.500 kilogram/liter verkopen of afleveren per jaar bijna volledig vrijgesteld. Bijna volledig, omdat iedereen die handelt in gewasbeschermingsmiddelen – dus ook een loonwerker – zich wel dient te registreren bij de Stichting CDG.

Wanneer ben ik aan het handelen met gewasbeschermingsmiddelen?

Wanneer gewasbeschermingsmiddelen afzonderlijk worden gefactureerd spreken wij over handel. Dus een loonwerker die gewasbeschermingsmiddelen verspuit en deze dienst als één geheel factureert, wordt niet gezien als handelaar. Een depothouder kan niet zelfstandig gewasbeschermingsmiddelen factureren, want dan ben je als zelfstandige aan het handelen en dien je te beschikken over een geldig certificaat.